Çin'de bir kadın yaya, kırmızı ışık yanarken yolu geçmesinden sonra bir trafik polisinin saldırısına uğradı. Görgü tanıklarına göre polis, talimatını dinlemeyen yayaya 'çekiçle' saldırdı ve yere serdi. Yaya hastaneye kaldırılırken, trafik polisi de kısa bir süre sonrasında gözaltına alındı

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Shandong eyaletinde yaşayan 25 yaşındaki Heng Yin, ışıklı bir yaya geçidinde kırmızı ışığı ihlal edip yolun karşısına geçince, muhtemelen hiç de ummadığı bir tepkiyle karşılaştı. Genç kadın, yolun karşı tarafına geçtikten sonra kadın bir trafik polisinin 'çekiçli' tepkisiyle karşılaştı ve başına aldığı darbelerle bayılıp yere yığıldı.

Trafik polisinin, demir çekiç darbelerini indirirken bir yandan da "Kırmızı ışığı ihlal etmene izin vermem! diye bağırdığı öğrenildi.

Görgü tanıkları, söz konusu yayanın geçmişte de ışık ihlaliyle ilgili olarak 'çekiçli' trafik polisiyle tartıştığını anlattılar ve olayın bu seviyeye gelmiş olmasını bu tartışmaların birikimine bağladılar.
Olay sırasında yaralanıp bayılan yaya hastaneye kaldırılırken, trafik polisi de kısa bir süre sonrasında gözaltına alındı.

Çin'de yaya trafiği ışıklarına uymamak yasa ihlalidir ve ışık ihlalinde bulunan yayalara 10 yuan (4 lira) para cezası kesilebiliyor.