Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Türkiye, Rusya'nın en önemli ortaklarından ve iyi dostlarından biri" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, VTB Bank tarafından düzenlenen "Rusya Çağırıyor" forumunda konuştu. Rusya'nın Suriye'de liderlik etmeyi değil, terörizmle mücadele etmeyi amaçladığını kaydeden Putin, "ABD öncülüğündeki koalisyondan farklı olarak Suriye'de BM tüzüğüne uygun hareket ediyoruz" şeklinde konuştu.

ABD'den Suriye'deki vurulması ve vurulmaması gereken hedefleri bildirmelerini istediklerini fakat bir yanıt alamadıklarını belirten Putin,"ABD'ye Moskova'da askeri-siyasi seviyede üst düzeyli görüşme yapmayı teklif ettik. Suriye'de siyasi çözüm sorununun tartışılması için Washington'a büyük bir heyet gönderebileceğimizi de söyledim. Ama henüz bir yanıt alamadık" sözlerini kullandı. Putin, Suriye'de siyasi çözüme ulaşmak için ortak çalışma yürütülmesi gerektiğini de belirtti.

"TÜRKİYE'NİN TÜM ENDİŞELERİNİ ANLIYORUZ"

Konuşmasında "Türkiye, Rusya'nın en önemli ortaklarından ve iyi dostlarından biridir" diyen Putin, iki ülke arasında uzun yıllara dayanan iyi ilişkilerin olduğunu vurguladı. Türkiye'ye terörizmle ortak mücadele çağrısında bulunan Putin, "Türkiye ile terörle mücadele ilişkilerimizi nasıl kuracağımızı bilmeliyiz. Türkiye'nin bu konuda Kürt faktörüyle ilgili birçok endişesi var. Tüm bu endişeleri anlıyoruz ve hepsini ortak yürütülecek çalışmalarda değerlendirmeye hazırız" diye konuştu.