İngiltere'nin en büyük bankalarından Royal Bank of Scotland (RBS) küresel bazda küçülme ve daha çok Batı Avrupa'da odaklanma stratejileri kapsamında satış ve varlık azaltmanın değerlendirilebileceğini belirtti.

RBS'in İngiltere'deki yönetimi, AA muhabirinin soruları üzerine, bankanın yeni küresel operasyon stratejisine ilişkin olarak, "RBS'i daha küçük ve odaklanmış bir hale getirme stratejimizle uyumlu bir şekilde, İngiltere ve Batı Avrupa'daki müşterilerimizin ihtiyaçlarına bağlı olarak birkaç ülkede satış ya da operasyon azaltma seçeneklerini değerlendireceğiz" açıklamasını yaptı.

"RBS'nin Türkiye piyasasından çıkmayı değerlendirdiği" yönündeki iddialara ilişkin olarak ise "RBS, Üst Yöneticisi Ross McEwan'ın geçen yıl ortaya koyduğu strateji ile uyumlu bir şekilde daha küçük ve odaklanmış bir banka olacak" değerlendirmesi yapıldı.

AA muhabirinin bankaya yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre RBS küresel bazda 25 ülkede şirket ve kurumsal bankacılık bölümünden çıkarken, 13 ülkede coğrafi varlığını azaltmayı planlıyor. Kaynaklar, RBS'in küçülme stratejisinin Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (CEEMEA) bölgesinden çıkışı gerektireceği ve Türkiye'yi de içerdiğini ifade etti.

Kaynakların verdiği bilgiye göre, Banka önümüzdeki dönemde döviz ve sermaye piyasalarına ilişkin yönetim operasyonlarını İngiltere'de konsolide ederek, satış ve ticaret ofislerini Singapur, ABD ve Japonya'da kuracak. RBS'in ayrıca müşteri ilişkileri ekibi de Hollanda, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, İsveç, Finlandiya, Danimarka ve Norveç'te faaliyet gösterecek.