Rousseff, muhalefet milletvekillerinin kendisinin görevden alınması için internet üzerinden başlattığı kampanyadan beş gün sonra açıklamada hükümetinin "istikrarsızlık yaratma" amaçlı girişimlerin hepsinin farkında olduğunu belirtti.

Devlet Başkanı Rousseff, "Brezilya demokrasisini zorluklarla kazanmıştır. Bizler demokratik olmayan süreçlerin büyümesine ve güçlenmesine engel olmak için her şeyi yapacağız" dedi.

Rousseff'in açıklaması, bazı muhalefet ve koalisyon partisi milletvekillerinin Kongre üyelerini, Rousseff'in görevden alınması yönündeki çağrılara katılmaya ikna etmeyi amaçlayan bir internet sitesinin geçen hafta perşembe günü faaliyete geçmesinin ardından geldi. Muhalefetteki DEM partisinin açtığı siteye şimdiden 900 binden fazla kişi üye oldu.

Hareket her ne kadar muhalif siyasi güçler tarafından yönlendirilse de, Folha de S.Paulo gazetesi, Rousseff'ın en büyük iktidar ortağı ve ülkenin en büyük siyasi partisi Brezilya Demokratik Hareket Partisi'nin (PMDB) bazı üyelerinin de harekete destek verdiğini yazdı.

Kıdemli bir PMDB üyesi olan Brezilya parlamentosunun alt kanadının başkanı Eduardo Cunha, bu hafta, Rousseff'ın görevden alınması için yapılan talepleri değerlendirmeye başlayacak. Cunha, taleplerin birçoğunun büyük olasılıkla reddedileceğini söylemişti.

Brezilya'da yüz binlerce gösterici bu sene devlet tarafından işletilen petrol devi Petrobras'daki yolsuzluk skandalı ve ekonominin kötü yönetildiği algısı nedeniyle defalarca sokaklara döküldü.