İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, nükleer görüşmelerde anlaşmaya varılmasının ardından yaptığı açıklamada, "Bağış istemedik. Kazan-kazan prensibi ile adil müzakereler istedik. Dünya güçleriyle 23 aylık müzakerelerin ardından bir dönüm noktasına ulaştık" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, nükleer müzakerelerde anlaşmaya varılmasının duyurulmasının ardından Tahran'da haka seslendi. Ruhani açıklamasında İran ve P5+1 ülkeleri arasında sürdürülen müzakerelerde anlaşmaya varılmasını memnuniyetle karşılayarak, bölgedeki komşularını İsrail'in anlaşmaya yönelik propagandalarını görmezden gelmeleri konusunda uyardı. Ruhani, anlaşmayı kazan- kazan tanımı ile ifade ederek, uzlaşmanın, yıllarca uygulanan yaptırımların ardından işbirliği konusunda yeni bir dönemi başlatabileceğini vurgulayarak, İran'ın bölgedeki istikrar konusunda komşuları ile ortak ilgiye sahip olduğunu belirterek, diğer tarafların anlaşmada belirlenen taahhütlere bağlı kaldığı takdirde İran'ın da bağlı kalacağını bildirdi. Nükleer anlaşmayı bir zafer olarak nitelendiren Ruhani, "Bugün ulusumuza karşı yapılan zorbalığın sonlandığı gündür. Ve dünya ile işbirliğine başlayacağımız gündür. Bu karşılıklı bir anlaşmadır. Eğer onlar sadık kalırsa biz de kalırız. İran, her zaman taahhütleri ve anlaşmaları gözlemlemiştir" dedi.

Anlaşmanın sağlanması ile yeni bir sayfanın açıldığını da sözlerine ekleyen Ruhani, "Bağış istemedik. Kazan-kazan prensibi ile adil müzakereler istedik. Dünya güçleriyle 23 aylık müzakerelerin ardından bir dönüm noktasına ulaştık" dedi.