Rumların, kredi kartıyla KKTC’de yaptığı harcamalar listesinde otellerin başı çektiği bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, JCC şirketinin son yayımladığı verilere dayanarak, Rumların Ocak ayından Nisan ayı sonuna kadar, KKTC’deki otellerde konaklama için, kredi kartıyla 702 bin 915 Euro ödediğini kaydederken, bu rakama Türkiye’deki otellerde konaklama da eklendiğinde, kredi kartı harcamalarının 965 bin 868 Euro’ya çıktığını yazdı.

Gazete, KKTC’deki otellere yalnızca Nisan ayında, 718 kez kredi kartı kullanımıyla 172 bin 772 Euro ödendiği bilgisini aktardı.

Rumların, KKTC’deki kumarhaneler için 477 bin 639 Euro harcadığını kaydeden gazete, “Türkiye’deki kumarhanelerde” harcanan para da bu rakama eklenince, yarım milyon Euro’dan fazla bir rakamın ortaya çıktığını belirtti.

Gazete, Rumların kredi kartlarıyla en çok para harcadığı ikinci şeyin uçak biletleri olduğuna işaret ederken, bu harcamaların internetten veya Ercan Havalimanı’ndaki bilet satış noktalarından yapıldığını yazdı.

Haberde, Rumların uçak biletleri için 318 bin 489 Euro ödediği ve buna, Türkiye’den alınan uçak biletleri de eklendiğinde, 734 bin 557 Euro’luk bir rakam ortaya çıktığı ifade edildi.

Rumlar, KKTC’deki mağazalardan aldıkları kıyafetler için 115 bin 26 Euro, eczanelerden aldıkları ilaçlar için de yaklaşık 10 bin Euro harcadı.

Haberde, Güney Kıbrıs’takilerden daha ucuz olmadığı iddia edilen KKTC’deki süpermarketlerden, 100 bin Euro’luk alışveriş yapıldığı belirtildi.