Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, geçen hafta Rus doğal gaz şirketi Gazprom'un eski yöneticisi Karen Karapetyan'ı başbakanlığa atadıktan sonra kabinede 4 bakanı da değiştirdi.

Görevden alınan Ulaşım ve İletişim Bakanı Gagik Beglaryan'ın yerine Vahan Martirosyan atanırken Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Levon Yolyan’ın yerine Hrazdan Hidroelektrik Santrali'nin genel müdürü Ashot Manukyan getirildi.

Erivan Konyak Fabrikası Müdür Yardımcısı İgnati Arakelyan, Sergo Karapetyan'ın yerine tarım bakanlığına getirildi.

Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkan Yardımcısı Vardan Aramyan da maliye bakanı olarak atandı. Aramyan'ın yerine Ermenistan'ın Arjantin Büyükelçisi Aleksan Harutytun getirildi.

Geçen hafta Başbakan Hovik Abrahamyan'ın istifa etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Karapetyan'ı başbakanlığa atamıştı.

İktidardaki Ermenistan Cumhuriyetçi Partisinin başkan yardımcısı olan Abrahamyan, 13 Nisan 2014'ten bu yana başbakanlık görevini yürütüyordu.

Cumhurbaşkanı Sarkisyan, temmuz ayındaki karakol saldırısı ve iki hafta süren rehine krizinin ardından ulusal mutabakat hükümeti kurulması vaadinde bulunmuştu. Sarkisyan, yeni hükümetin birkaç ay içinde kurulabileceğine işaret etmişti.

"Sansa Tsrer" adlı silahlı grup, 17 Temmuz'da Erivan'daki Erebuni polis karakoluna saldırı düzenlemiş ve 7 kişiyi rehin almıştı. Silahlı grup, 22 Haziran’da tutuklanan muhalif "Nor Hayastan (Yeni Ermenistan)" siyasi hareketi lideri Jirayr Sefilyan başta olmak üzere siyasi mahkumların serbest bırakılmasını istiyordu. Karakol işgali, polisin düzenlediği operasyonla sona erdirilmiş ve silahlı grubun 20 üyesi gözaltına alınmıştı.