AA muhabirinin Halep'te sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rus ordusu, Halep'te yönetim karşıtlarının denetiminde olan Firdevs Mahallesi'ndeki yerleşim yerine hava saldırısı gerçekleştirdi.

Firdevs Mahallesi'ne düzenlenen saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 5 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 20 kişinin yaralandığını ifade eden yetkililer, ''Saldırı sonucu hayatını kaybedenlerin hepsinin sivil olduğu ve enkaz altındaki ölü ve yaralıların sivil savunma ekipleri tarafından çıkartıldığını" belirtti.

Sivil savunma ekiplerinin çalışmalarına devam ettiğini dile getiren yetkililer, Rus uçaklarının Merce ve Meşhed mahallelerinde yerleşim yerlerine de saldırılar düzenlediğini aktardı.

Rus ordusunun dün Halep'in Merce Mahallesi'nde yerleşim alanını vurması sonucu 10 kişi hayatını kaybetmiş, 15 kişi yaralanmıştı.

Rusya Savunma Bakanlığı, 30 Eylül'de Suriye topraklarındaki terör örgütü DAEŞ hedeflerine yönelik hava operasyonları başlattığını duyurmuştu. Ancak Rus uçakları daha çok Humus, Hama, İdlib ve Halep'te ılımlı muhaliflere ait karargah ve eğitim kamplarıyla, sivilleri hedef alıyor.