Mısır'da düşen Kogalymavia Havayolları'na ait Airbus A-321 uçağıyla alakalı açıklama yapan şirket yetkilileri, uçağın düşme sebebinin teknik bir arıza veya pilot hatası nedeniyle olmadığını, dış bir etken sebebiyle düştüğüne inandıklarını açıkladılar.

Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinden Rusya'nın Petersburg kentine giderken düşen Airbus A-321 uçağının bağlı olduğu Kogalymavia Havayolları yetkilileri, uçağın teknik bir arıza veya pilot hatası nedeniyle düşmesinin imkansız olduğunu kaydetti.

Havayolları yetkilileri, kalkıştan 23 dakika sonra irtibatın kesildiği, havada parçalanarak Sina Yarımadası'nda düşen ve 224 kişinin ölmesine neden olan Airbus A-321 tipi uçağı ile ilgili olarak: "Dış bir etken nedeniyle düştüğüne inanıyoruz" dedi.

Yetkililer yaptıkları açıklamada uçağın kuyruk kısmının daha önce hasarlı olduğunu fakat Moskova'da gerekli onarımdan geçtiğini belirterek, teknik bakımdan uçağın çok iyi durumda olduğunu bildirdi. Yetkililer, mürettebatın da herhangi bir şikayette bulunmadığını da ifade ederek, şirketin uçuşları etkileyebilecek herhangi bir finansal sorununun olmadığını da açıkladı.

Öte yandan uçağın hava kendi kendine parçalanamayacağına dikkat çeken yetkililer, düşme sebebinin yalnızca fiziksel ya da mekanik etkenlerle açıklanabileceğini vurguladı. Yetkiler uçağın düşmesinde mürettebatın da hatalı olduğuna işaret ederek, ekibin düşüş öncesinde ve sırasında uçağın kontrolünü bütünüyle kaybettiklerini söyledi.