Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik düzenlediği hava saldırısı sonucu 10 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

AA muhabirinin Halep'teki sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rus jetlerinin Halep'te yönetim karşıtlarının kontrolünde yer alan Katranci mahallesinde yerleşim yerine yönelik düzenlediği hava saldırısı sonucu 10 sivil hayatını kaybetti.

Rusların vurduğu yerleşim yerinde çok sayıda kişinin de yaralandığını ifade eden yetkililer, söz konusu mahallede olay yerinde çok sayıda ev ve iş yerinin yıkıldığını ve hasar gördüğünü kaydetti.

Sivil savunma ekiplerinin yıkılan evlerin enkazında ölü ve yaralı olup olmadığına ilişkin arama kurtarma çalışması yaptığını dile getiren yetkililer, Rus uçaklarının Halep'in batı kesimlerini de bombaladığına işaret etti.

''RUS UÇAKLARI, HALEP'İN KUZEYİNDE ILIMLI MUHALİFLERİN PYD İLE OLAN CEPHE HATLARINA SALDIRIYOR''

Bu arada Halep medya merkezi basın sorumlusu Mecit Nacar ise Rus uçaklarının Halep'in kuzeyinde Tel Rıfat ilçesi çevresinde ılımlı muhaliflerin terör örgütü PYD'yle olan cephe hattını bombaladığını söyledi. 

Muhaliflerin Rus uçaklarının yoğun saldırılarına rağmen PYD güçlerini Tel Rıfat ilçesinden püskürtüğünü aktaran Nacar, ''Rus uçakları Halep'in kuzeyinde Kafr Hamra, Anadan ve Mari çevresini bombaladı. Ruslar, Halep'te muhaliflerin denetimindeki sivil yerleşim yerine yoğun bir şekilde saldırıyor'' dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı, 30 Eylül'de Suriye topraklarındaki terör örgütü DAEŞ hedeflerine yönelik hava operasyonları başlattığını duyurmuştu ancak Rus uçakları daha çok Humus, Hama, İdlib ve Halep'te ılımlı muhaliflere ait karargah ve eğitim kamplarıyla sivil yerleşim yerlerini hedef alıyor.