Esed güçlerinin ve Rus birliklerinin yoğun saldırılarına maruz kalan Bayırbucak'taki Türkmenler, evlerini terk ederek, Türkiye sınırına yakın ormanlık bölgede kurdukları çadırlarda zor şartlar altında hayatta tutunmaya çalışıyor.

Rus uçaklarının ve Esed rejiminin yaklaşık 2 haftadır yoğun saldırı altında tuttuğu bölgede yaşayan Türkmenler, yanlarına alabildikleri birkaç eşya ve hayvanla güvenli bölgelere ulaşarak çadırlarını kurmaya başladı.

Öte yandan Türkmen Dağı'nda rejim güçleri ile Türkmen birlikleri arasındaki çatışmalar aralıksız sürüyor.

Rusların yoğun saldırıları sonucunda Türkmen Dağı yakınlarındaki köyünü terk ederek güvenli bölgeye ulaşan Um Muhammed, AA muhabirine, "Rus uçakları gelip bizi vurup vurup gidiyor. Bizi yerden asker, havadan ise uçaklar vuruyor. Dayanamaz hale geldik. Üç defa yer değiştirdik. Gönlümüzden başka yerlere gitmek gelmiyor, bu topraklarda kalmak, burada ölmek istiyorum ama çocuğumun gittiği yere ben de gideyim diyorum. Herhalde Allah böyle yazmış. Allah'tan gelene ne diyelim, şükredelim" dedi.

"FÜZELER ÜZERİMİZE YAĞMUR GİBİ YAĞIYORDU"

Halil Ebu Ömer ise bir ambulansla çadır kentte kadar ulaştığını ifade ederek, "Füzeler üzerimize yağmur gibi yağıyordu. Yerimizde duramadık. Ailemle çadır kentte sığındık ve kendimize çadır kurmaya çalışıyoruz. Türk milleti sağ olsun bize çadır gönderiyor" şeklinde konuştu.

Çadır kente ulaşan Meryem Um Mustafa da "Rus uçakları Türkmen Dağı'nı vuruyor. Dağda şehitlerimiz var, Türkiye'den destek istiyoruz" diye konuştu.

 "RUS ASKERİ TÜRKMEN DAĞI'NI ALMAYA BAŞLADI"

Kendi imkanlarıyla çadır kente gelen Ebu Ubeyde, "Rus askerinin Türkmen Dağı'nı almaya başladığını", Kızıldağ ve Keseb'e yaklaştığını söyledi.

Çadır kente gelen Münir Müslüm ise şunları kaydetti:

"Bayırbucak Türkmenlerindenim. Rus uçakları önceki gece çok büyük saldırı düzenledi. Kadınlarımızı ve çocuklarımızı gece saat 02:00'da getirdik, burada da komşulara yük olduk. Yerimiz yok. Çadır istedik sağ olsunlar verdiler. Kış vaktindeyiz yağmur yağıyor ve hava çok soğuk. Battaniye, yiyecek, içecek ve silahımız yok. Uçaklara ve kara birliklerine karşı kullanacağımız silahımız olsa bu sıkıntıyı çekmeyiz. Yardım istiyoruz. Hayvanlarımızı, evlerimizi ve her şeyimizi geride bıraktık, çok sıkıntımız var."

Bu arada Bayırbucak Yerel Meclis Başkanı Mustafa Çulha, Rus ve rejimin saldırılarından dolayı çok sayıda ailenin güvenli bölgeye geldiğini belirterek Türkmen Dağı'nda yerlerinden olanlara çadır dağıtıklarını söyledi.