Rusya Federal Güvenlik Servisi Başkanı Alexander Bortnikov, Rus yolcu uçağının el yapımı patlayıcıyla düşürüldüğünü ifade etti.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Alexander Bortnikov, yaptığı açıklamada, Ekim ayında Mısır'da düşen yolcu uçağının düşme nedenine dair önemli açıklamalarda bulundu. Bortnikov, Rus uçağının 1 kilogram TNT'ye tekabül eden el yapımı patlayıcıyla düşürüldüğünü ifade ederek, "Bunun terör saldırısı olduğunu açık bir şekilde söyleyebiliriz" dedi. Uçak enkazında ve yolcu eşyalarının arasında yabancı yapımı patlayıcıya ait izlerin bulunduğunu ifade ederek, "Uzmanlarımızın tahminlerine göre, 1 kilogram TNT muadili el yapımı patlayıcı uçaktayken patladı, bu nedenle de uçak havada parçalandı. Bu durum da uçağın gövdesinin geniş bir alana yayılmasını açıklıyor" ifadelerini kullandı.

Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin Halka İlişkiler Merkezi'nden yapılan açıklamada ise servisin terörist saldırıya dahil olanları bulabilmek amacıyla bir takım önlemler aldığını bildirdi. Açıklamada, "Rusya Federasyonu'na bağlı Güvenlik Servis ve Emniyet Teşkilatı, bu suça karışan kişileri tespit etmek bir takım önlemler alıyor" denildi. FSB'nin, terör saldırısına dahil olanları aramak için Rus ve uluslararası topluma yardım başvurusunda bulunacağı kaydedildi.

SALDIRININ SORUMLULARINA DAİR BİLGİYE 50 MİLYON DOLAR

FSB'nin, Rus saldırının sorumlularına dair bilgi sağlayacak kişilere 50 milyon dolarlık ödül vereceği ifade edildi. FSB'nin Halka İlişkiler Merkezi, "Suçluların bulunmasına katkı sağlayacak kanıtlara 50 milyon ödül verilecek" denildi.

Öte yandan, Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin, güvenlik servislerine Rus uçağının düşmesine neden olan terör saldırısı araştırmalarının yoğunlaştırılması talimatını verdi.