Mısır'da Sina Yarımadası'nda düşen Rus yolcu uçağına ilişkin arama çalışmaları üçüncü gününde devam ediyor.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Sina'da düşen Rus yolcu uçağındaki kişileri ve uçağın dağılan parçalarını arama çalışmaları yoğun güvenlik önlemleri altında devam etti.

Rus uzmanlardan oluşan 109 kişilik ekibin geceyi olay yerinde geçirdiği belirtildi.

Mısırlı ve Rus uzmanlar ile Sivil Havacılık Kurumu sorumlularının olay yerinde bulunan enkaz üzerinde inceleme yaptığı ifade edildi.

Öte yandan Mısır resmi televizyonunun internet sitesinde yayımlanan ve Sivil Havacılık Kurumu kaynaklarına dayandırılan habere göre, Kahire Hava Gözlem Merkezi, Mısır hava sahasını kullanan hava yolu şirketlerinden gelen uçuş seyrinin değiştirilmesi yönündeki resmi taleplere şimdiye kadar bir karşılık verilmediğine değinildi.

Söz konusu olayın ardından 10 hava yolu şirketi kazasının gerçekleştiği Sina Yarımadası üzerinden uçmayacaklarını açıklamıştı.

Rus Hava Yolu Şirketi Kolavia'ya (Metrojet) ait Şarm El Şeyh-St. Petersburg seferini gerçekleştiren Airbus-A 321 tipi uçak, havalandıktan kısa bir süre sonra 17'si çocuk, 217 yolcu ve 7 mürettebatla birlikte Mısır'ın Sina Yarımadası yakınlarında düşmüştü.

Kazada hayatını kaybeden 126 kişinin naaşlarının St. Petersburg şehrine gönderildiği belirtilmişti.