Ukrayna hükümeti, bu ay başında Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu tarafından hazırlanan ve Devlet Başkanı Petro Poroşenko tarafından imzalanan yaptırım kararları çerçevesinde, 25 Ekim'den sonra Rus havayolu şirketlerinin ülkeye uçuşlarını yasaklayacağını açıkladı.

Ukrayna Altyapı Bakanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, bu ay başında Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu tarafından hazırlanan ve Devlet Başkanı Petro Poroşenko tarafından onaylanan, "ülkeye karşı suç işleyen Rus vatandaşları ve şirketlerine yönelik yaptırımlar getirilmesini içeren kararın" 25 Ekim itibarıyla yürürlüğe gireceği ve Rusya havayolu şirketlerine ait uçakların ülkeye uçuşlarının yasaklanacağı belirtildi.

Açıklamada, işgal edilen Kırım'a uçuş yapan Rus havayolu şirketlerine uygulanacak söz konusu yaptırımlar çerçevesinde, aralarında Rusya'ya ait Aeroflot, Transaero, S7 ve UTair'in de bulunduğu 20 civarında havayolu şirketinin etkileneceği ve Ukrayna'ya uçuş yapmalarına izin verilmeyeceği belirtilerek, kararla ilgili Rus havacılık şirketlerinin bilgilendirilmeye başlandığı ifade edildi.

Rusya'nın en büyük havayolu şirketleri arasında bulunan Aeroflot şirketi Ukrayna'ya her ay 270, Transaero 123, Utair 94, S7 şirketi ise 64 sefer yapıyor.

Devlet Başkanı Petro Poroşenko geçtiğimiz hafta Ukrayna'ya karşı suç işleyen, aralarında çoğunluğunu Rus vatandaşlarının oluşturduğu 400'e yakın şahıs ve 90 Rus şirketine yönelik ekonomik yaptırımlar getiren kararı onaylamıştı.