ABD'de yaşayan Suriye asıllı Amerikalılar, Rusya'nın Suriye'de sivilleri öldürmesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı'na hizmet veren fırının hedef alınması karşısında ABD yönetimini harekete geçmeye çağırdı.

Suriyeli Amerikalılar Konseyi Başkanı Mirna Barq, yaptığı yazılı açıklamada, Rusya'nın, İdlib'de bir pazar yerine saldırdığını, yardım malzemeleri taşıyan tırları hedef aldığını ve bir ekmek fırınını bombaladığını kaydetti.

Türkmen sivillerin hala Rusya'nın hedefinde olduğu belirten Barq, ABD Başkanı Barack Obama'nın Rusya'ya karşı sert adımlar atması gerektiğini ifade etti.

Türkiye sınırında düşürülen Rus savaş uçağına da değinen Barq, "Rusya, uluslararası hukuku alenen ihlal etmektedir ve biz kendini savunma konusunda Türkiye'nin yanında duruyoruz. Biz, Amerikalılar olarak, Obama yönetiminin NATO müttefikimizi desteklemesini istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Barq, şöyle devam etti:

"Rusya'nın Türkiye'ye ekonomik yaptırım uygulama kararını şiddetle kınıyoruz. Bunun yanında ABD, bu konuda sağlam adımlar atarak Rusya'yı uluslararası para transferleri sisteminde kullanılan swift kod sisteminden çıkartmalıdır."

Suriyeli Amerikalılar Konseyi Başkanı Mirna Barq, Rusya'nın, Suriye'de hava saldırıları yapmaya başladığından beri 97'si çocuk 400'ün üzerinde sivilin öldüğünü de ifade etti.