Rusya'da bir Ukrayna vatandaşının yüksek teknolojiye sahip enerji ürünlerine ilişkin tasarımları elde etmeye çalışırken yakalandığı bildirildi.

Rusya Bölge Federal Güvenlik Hizmeti Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Ukrayna'nın "UkrRosMetal" şirketinde çalışan bir kişinin 2014 yılından itibaren Sverdlovsk bölgesindeki teknoloji işletmelerinde tasarım ve mühendislik belgeleri hakkında bilgi topladığı yönündeki ihbarın değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Yapılan çeşitli incelemeler sonucunda yabancı bir vatandaşın, Rusya işletmelerindeki personel ile para karşılığında sürekli bilgi almayı sağlamak amacıyla iletişim kurmaya çalıştığı tespit edildi. Bu kişinin Rusya vatandaşlarıyla temasların sağlanması ve geliştirilmesinde komplo kurma yöntemini kullandığı belirlendi" denildi.

Tutuklanan Ukrayna vatandaşına "ticaret, vergi ve bankacılık alanıyla ilgili gizli bilgilerin yasa dışı yollarla elde edilmesi ve açıklanması" suçlamasıyla dava açıldığı kaydedildi. Tutuklanan zanlının suçunu itiraf ettiği kaydedildi.