Moskova Sağlık Koruma Bölümü’nden yapılan açıklamaya göre, Rusya başkentinde son 2 ayda 7 kişi grip yüzünden 7 kişi hayatını kaybetti. Yaşanan grip salgınının 2009’da yaşanan salgın kadar tehlikeli olmasa da son yıllardaki en tehlikeli grip salgını olduğu iddia edildi. 

Moskova'da grip şikâyetiyle hastaneye başvuranların yüzde 30’unda domuz gribi virüsü tespit edildi. Grip salgınının bu kadar çok yayılmasında domuz gribi virüsünün etkili olduğu tahmin ediliyor. Rusya’nın St. Petersburg şehrinde grip salgını dolayısıyla ilkokul öğrencileri için okullar tatil edildi. Uzmanlar grip virüsünün ölümcül olmadığını ifade ederek, grip olan hastaların yanlış yöntemlere başvurmasının ciddi sorunlara yol açabildiği bilgisini verdi.

Rus senatör Vadim Tyulpanov, grip salgınından etkilenerek rapor alan hastaların tüm masraflarının karşılanması için hükümete teklif sundu. Diğer yandan, Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Kremlin yönetiminin grip salgınından etkilenen olmadığını, fakat bazı kişilerin grip aşırı yaptırarak önlem aldığını söyledi.