Rusya'dan Suriye'ye MiG-31 tipi savaş uçağı gönderildiği yönündeki haberler yalanlandı.

Askeri hava araçları üreten "MİG" firması Genel Müdürü Sergey Korotkov, Rus basınına yaptığı açıklamada, Rusya'nın Suriye ile yapılan anlaşmalar gereği bu ülkeye 6 adet MiG-31 tipi savaş uçağı gönderildiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Korotkov, "Suriye'ye savaş uçağı göndermedik ve uçakları orada kullanma gibi bir planımız yok" dedi.

Daha önce basında yer alan haberlerde, Rusya'nın krizden önce Suriye ile yaptığı askeri anlaşmalar gereği, bu ülkeye 6 adet MiG-31 tipi savaş uçağı gönderdiği ve uçakların Şam'a ulaştığı iddia edilmişti.

RUSYA İLE İRAN ARASINDAKİ S-300 ANLAŞMASI

Öte yandan, Kremlin Afganistan Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakanlığı Avrasya İkinci Departmanı Direktörü Zamir Kabulov, Rusya'nın İran'a vereceği S-300 uzun menzilli hava savunma sistemlerinin teslimatıyla ilgili anlaşmanın önümüzdeki hafta imzalanmasını umut ettiklerini söyledi.

Kabulov, İran'dan geniş bir heyetin MAKS-2015 Havacılık ve Uzay Fuarı'na katılmak üzere Moskova'ya geleceğini belirterek, heyetin bir bölümünün S-300'lerle ilgili görüşmelerde bulunacağı bilgisini paylaştı.

S-300'lerin İran'daki barışçıl nükleer tesislerin güvenliğinin sağlanmasına katkı sağlayacağını ifade ederek, "Teslimatla ilgili anlaşmanın önümüzdeki hafta imzalanmasını umut ediyorum" dedi.