İngiltere’nin Middlesbrough kentinde yaşayan 21 yaşındaki sağlık görevlisi Melissa Causer, “saç spreyini çalmakla” suçladığı yakın arkadaşı 20 yaşındaki Sophie Robinson’a topuklu ayakkabı ile saldırdı ve genç kadının bir gözünün kör olmasına neden oldu.

Ailesinin evinin önünde gerçekleştirdiği saldırıda Robinson’un gözünün “patlayıp ikiye ayrılmasına” neden olan Causer, Teeside Kraliyet Mahkemesi’nde görülen davada 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Davanın sonuçlanmasının ardından İngiliz Sun gazetesine konuşan Robinson “Çok ama çok üzgünüm. Bir arkadaşımın bana bunu yaptığına inanamıyorum. Biz birbirimize çok yakındık, sürekli birlikte dışarı çıkardık” dedi.

Causer ile lisede tanıştıklarını ve yıllarca birlikte vakit geçirdiklerini söyleyen Robinson, saldırının yaşandığı gece de dışarı çıkmak için birlikte hazırlandıklarını, hatta arkadaşının gözünü kör etmekte kullandığı gümüş rengi topuklu ayakkabıları seçmesine yardım ettiğini söyledi.

Causer’in hakettiği cezayı almasına çok memnun olduğunu söyleyen Robinson “Melissa bir gözümü kör etmiş olabilir ancak geleceğimi benden çalamadı. Kazanan o olmadı. Ben bu yıl üniversiteyi bitireceğim, o ise hapiste olacak”  dedi.