Yemen'in Şebve ve Taiz kentlerinde düzenlenen hava saldırıları ve meydana gelen çatışmalarda Ensarullah Hareketi'ne (Husiler) mensup 15 militan ile Halk Direnişi Güçleri'nden (HDG) 5 milis ve 4 sivilin hayatını kaybettiği, ayrıca 20 kişinin yaralandığı bildirildi.

Aşiret kaynaklarından alınan bilgiye göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Şebve'nin Useylan ilçesinde Husilere ait askeri bir hedefi bombaladı, 8 Militanın öldüğü saldırının ardından Husilerin yaralıları kurtarmak için bölgeye gitmesi üzerine yeniden başlayan bombardımanda da 7 militan ile 2 sivil daha hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı HDG güçleri ile Husiler arasında Taiz kentindeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakınlarında çıkan çatışmalarda ise 5 milis hayatını kaybederken, 15 kişi de yaralandı. Husilerin Taiz'deki kasaba ve köylere yönelik saldırılarında ise 2 sivil öldü, 5 sivil yaralandı.

Öte yandan koalisyon uçaklarının ülkenin kuzeyinde bulunan Sada ilindeki Husi hedeflere 50 saldırı düzenlediği belirtildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon uçakları, Sada'ya bağlı Sahhar ve Merran bölgelerinde bulunan Husi cephane ve askeri hedeflerine 50 hava saldırısı düzenledi.

Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak amacıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış, ardından Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı duyurulmuştu. Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar ise ülkenin çeşitli kentlerinde sürüyor.