Amsterdam-Paris seferini yapan hızlı trendeki silahlı saldırganı etkisiz hale getiren 3 ABD vatandaşı, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından şeref nişanıyla ödüllendirildi.

Geçen Cuma günü Amsterdam-Paris seferini yapan hızlı trene bir kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Trende seyahat eden ikisi asker 3 Amerikan vatandaşı ile silahlı saldırgan arasında mücadele gerçekleşti ve diğer yolcuların yardımıyla saldırgan etkisiz hale getirildi. Trendeki katliamı önleyen 3 Amerikan vatandaşı Anthony Sadler, Spencer Stone ve Alek Skarlatos ile aynı vagondaki İngiliz vatandaşı Chris Norman bugün Fransa'da Cumhurbaşkanı François Holande tarafından şeref nişanıyla ödüllendirildi.

Trene silahlı nasıl bindiği bilinmeyen saldırganın Belçika'dan trene bindiği ve ardından saldırıyı gerçekleştirdiği bildirildi. Saldırgan etkisiz hale getirildikten sonra Fransa'nın Belçika sınırındaki Arras kentinde gözaltına alındığı kaydedildi.

Üç Amerikan vatandaşı, başta ABD Başkanı Barack Obama olmak üzere dünya liderlerinden övgü mesajları aldı. Obama, Amerikalıları kahraman olarak nitelemiş ve telefonla arayarak kendilerini tebrik etmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da bugün Elysee Sarayı'nda 3 Amerikan vatandaşına ve aynı vagonda olan İngiliz vatandaşı Chris Norman'a gösterdikleri cesaretten dolayı şeref nişanı takdim etti ve Fransa adına kendilerine teşekkür etti.

Saldırganı etkisiz hale getiren ABD’lilere şeref nişanı