Tayland'ın başkenti Bangkok'ta geçtiğimiz günlerde bombalı saldırı gerçekleştirilen Erawan Tapınağı, saldırıdan 34 saat sonra kapılarını yeniden açtı.

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta 20'den fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bombalı saldırı gerçekleştirilmişti. Aralarında turistlerin de bulunduğu çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiği saldırının gerçekleştirdiği Erawan Tapınağı, saldırıdan 34 saat sonra kapılarını yeniden açtı. Taylandlılar, ellerinde çiçekler ve mumlarla TSİ 04.00 sıralarında halkın ziyaretine bir kez daha açılan tapınağa akın etti. Taylandlıların yanı sıra açılışa katılan turistler de gözyaşları içinde hayatını kaybedenler için dua etti. Saldırıda ölenler anısına düzenlenen ayine katılan yüzlerce vatandaş, tapınağa çiçek bıraktı.

Tayland polisi, saldırının ardından başlattığı soruşturma kapsamında incelenen güvenlik kameralarında saldırının şüphelisini belirlediklerini açıkladı. Polis, sırt çantalı ve sarı tişörtlü bir şüphelinin saldırıdan kısa bir önce tapınak yakınlarına gelerek, çantasını bırakan ve olay yerinden uzaklaşan şüpheliyi arıyor. Polis memuru Prawut Thawornsiri, bugünkü açıklamasında, polisin şüphelinin suç ortaklarını araştırdığını ifade ederek, "Bu tür saldırılar, genellikle tek kişi tarafından gerçekleştirilmez" dedi.

Askeri Hükümet Sözcüsü General Weerachoon Sukhontapatipak, saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini aktararak, yetkililerin şüphelinin kimlik tespitini tamamlamak üzere olduklarını bildirdi.