Suriye'de muhalif İslam Ordusu'na bağlı birliklerin, başkent Şam'da Esed yönetiminin kontrolündeki bölgelere saldırıları devam ederken, rejime bağlı savaş uçakları, Duma ve Doğu Guta bölgesindeki bölgeleri bombaladı.

Muhalif birliklerin attığı çok sayıda "katyuşa füzesi", havan topu mermisi ve roketin, başkent Şam'ın Emeviyin sahası, Baramke, Malikis ve Yedi Deniz bölgesi, Devlet Güvenlik binası ile Gümrükler bölgesi çevresine düştüğü belirtildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA, "terör" gruplarınca atılan füze ve havan topu mermisinin Şam'da yerleşim yerlerine düşmesi sonucu 8 sivilin yaralandığını duyurdu.

Muhalifler de Esed güçlerine ait savaş uçaklarının, başkent Şam'ın doğusundaki Duma ilçesi ile Doğu Guta bölgesini bombaladığını ifade ederek, başkent Şam'ın Cobar bölgesinde Suriye ordusu ile silahlı muhalifler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını açıkladı.

İslam Ordusu'na bağlı birliklerin başkent Şam'a saldırması nedeniyle sokakların boş olduğu, iş yerlerinin açılmadığı gözlenirken, bazı üniversitelerin final imtihanlarını ileri bir tarihe ertlediği dile getirildi.