Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin, Yunanistan'da referandumdan "hayır" sonucunun çıkmasının, ülkenin Euro Bölgesi'nden hemen çıkarılacağı anlamına gelmediğini söyledi.

Sapin, Fransız Europe 1 radyosunda Yunanistan'da dün yapılan referandumun sonuçlarını değerlendirdi.

Referandumdan "hayır" sonucu çıkmasıyla Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden ayrılma ihtimali göründüğünü, ancak bunun Euro Bölgesi'nden derhal çıkarılacağı anlamına gelmediğini belirten Sapin, "Yunanistan'ın Euro bölgesinde kalıp kalmayacağı müzakerelerin sonucuna bağlı" dedi.

Yunanistan ile diyalog yolunun hala açık olduğunun ifade eden Sapin Yunanistan ile yeniden borç yapılandırması konusunda herhangi bir tabuları olmadığını kaydetti.

Sapin, "Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'tan Maliye Bakanı Yanis Varufakis'in istifa etmesini istediği" yönündeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını savunarak, istifa kararının Çipras tarafından verildiğini dile getirdi.

Cumhuriyetçiler Partisi'nden eski Başbakan Alain Juppe ise yayımladığı basın açıklamasında, AB'nin herhangi bir olumsuzluğa mahal vermeden Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkışını iyi planlanması gerektiği görüşünü paylaştı.

Marsilya'da bulunan Fransa Ekonomi Bakanı Emmanuel Macron, gazetecilerin Juppe'nin açıklamalarını hatırlatması üzerine, Juppe ile aynı görüşte olmadığını söyledi.

Macron, şimdi sonuçların analiz edilmesi gerektiğini belirterek, "Fransa, Fransa Cumhurbaşkanı'nın girişimiyle referandum sonrasında bir çözüm inşası için çalışıyor" ifadesini kullandı.

Fransa Merkez Bankası Başkanı Christian Noyer ise Yunanistan'ın borçlarının yeniden yapılandırılmasının mümkün olmadığını dile getirerek, Yunanistan'ın borcunun yeniden yapılandırılmasının Lizbon Antlaşması'na aykırı olduğunu ifade etti.

Öte yandan bu akşam Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Elysee Sarayı'nda referandum sonucunu görüşecek ve ardından ikili çalışma yemeğine katılacak.

Yunanistan'da dün yapılan referandumda, "Kreditörlerin nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında öne sürdüğü koşulları hükümet kabul etsin mi" sorusuna halkın yüzde 61,31'i hayır yanıtını vermişti.