İngiltere Dışişleri Bakanlığı, uçuşların yeniden başlatılması için çalışmalarını sürdürdüğünü ve yarın uçuşların yeniden başlamasını umduklarını bildirdi. İngiltere Başbakanı David Cameron'ın bugün konuya ilişkin acil kabine toplantısına başkanlık etmesi bekleniyor.

Mısır'ın Sina Yarımadası'nda Kızıldeniz kıyısındaki tatil şehri Şarm El Şeyh'de şu anda bini yerleşik, yaklaşık 20 bin İngiliz turist bulunuyor.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, BBC'ye yaptığı açıklamada, İngiltere'den Şarm El Şeyh'e bugün normalde 19 uçuşun yapıldığını ancak hepsinin askıya alındığını söyledi. Hammond, "Havayolları ve Mısırlı yetkililerle irtibat halindeyiz ve insanların güvenli şekilde İngiltere'ye gelmeleri için acil güvenlik önlemleri alıyoruz" dedi. İngiliz Bakan, başka ülkelerin de Şarm El Şeyh'e uçuşlarını askıya alabileceğini kaydetti.

İngiltere, Şarm El Şeyh Havaalanında daha sıkı bagaj kontrolü gibi konularda güvenliğin artırılması için bu ülkeye havacılık uzmanları ile fazladan konsolosluk yetkilileri gönderdi.

İngiltere Başbakanlığı dün akşam, geçen hafta sonu Şarm El Şeyh-St. Petersburg seferini yapan Rus yolcu uçağının Sina Yarımadası'na bomba nedeniyle düşmüş olabileceğini bildirmiş ve güvenlik nedeniyle Şarm El Şeyh'ten yapılan karşılıklı uçuşları askıya almıştı.

Konunun Londra'ya resmi ziyarette bulunan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin bugün İngiltere Başbakanı Cameron'la yapacağı görüşmede gündeme gelmesi bekleniyor.

Rus Hava Yolu Şirketi Kogalimavia'ya (Metrojet) ait Airbus-A 321 tipi uçak geçen cumartesi günü, havalandıktan kısa bir süre sonra 17'si çocuk, 217 yolcu ve 7 mürettebatıyla Mısır'ın Sina Yarımadası yakınlarında düşmüştü.