Almanya'da UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinin oynanacağı maç öncesinde, Borussia Dortmund futbol takımına ait otobüsün yakınlarında gerçekleşen patlamalara ilişkin soruşturmayı yürüten federal başsavcılığın, olayı 'terör eylemi' olarak değerlendirdiği açıklandı.

Borussia Dortmund futbol takımının oyuncularını taşıyan otobüsün yanında gerçekleşen patlamalara dair soruşturmayı yürüten Almanya Federal Başsavcılığı, olayın 'terör eylemi' olarak ele alındığını duyurdu.

Başsavcılık'tan yapılan açıklamada, "Söz konusu suça ilişkin koşullar, olayın terörist bir temele dayandığını söylememize imkan veriyor. Bu nedenle soruşturmayı başsavcılık olarak biz üstlendik" ifadelerine yer verildi.

PATLAYICIDA METAL İĞNE KULLANILMIŞ

Yetkililerden edinilen bilgilere göre, saldırıda kullanılan patlayıcı cihazın içeriğinde metal iğnelerin de bulunduğu belirlendi. Patlamanın ardından olay yerini inceleyen ekipler, otobüsteki koltuk başlıklarından birinde, patlayıcı cihaza ait olduğu düşünülen bir metal iğne tespit etti.

Federal Savcılık sözcüsü Frauke Koehler yaptığı açıklamada, "Daha kötü bir şey olmadığı için şanslıyız" şeklinde konuştu.

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Takımın oyuncularından Marc Bartra ve bir polis memurunun yaralandığı olayda şüpheli olarak adı geçen iki kişiden birinin gözaltına alındığı kaydedildi.