Kazakistan’ın Rusya sınırındaki bölgede bulunan Kalaçi köyü şaşırtan şikayetlerle dikkat çekmekte, özellikle son 3 yıldır artan sürekli uyku hali, aşırı cinsel arzu, ani baygınlıklara anlam vermeyen köy sakinlerinin sorunlarının nedeni sonunda belli oldu.

İşte seks bağımlılığına neden olan o ayrıntı…

URANYUM MADENİNDEN ŞAŞIRTICI ETKİ

2012’de başlayan ve 160 insanın hayatına mal olan ve Kalaçi köyünün ‘uyku deliği’ olarak anılmasına neden olan esrarengiz olayın sırrı çözüldü. Kalaçi köyü ve çevresinde uzun süren araştırmalar sonrası, köy sakinlerinin hayatını büyük bir kabusa dönüştüren olayın nedeninin terk edilmiş bir uranyum madeni olduğu ortaya çıktı. Sovyetler Birliği döneminde Kalaçi köyüne yakın bir bölgede bulunan Krasnogorsk kasabasında uranyum çıkarılıyordu. Terk edilmiş uranyum maden ocağının bulunduğu bölge ve çevresinde karbondioksit oranının normalin 10 katından fazla olduğu, bu durumun bölgede yaşayan insanlar üzerinde olumsuz etkisi olduğu belirtildi. Uzun süren araştırmalar sonrası Kalaçi köyündeki ‘uyuma’ hastalığının terk edilmiş uranyum maden ocağından kaynaklandığı tespit edildikten sonra Kazakistan hükümeti acil önlem almaya başladı.

YERALTI SULARINDA RADON GAZI

Rusya’nın başkenti Moskova ve Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da yapılan incelemelerde, uranyum madeninin neden olduğu radon gazının bölgedeki yeraltı sularına karıştığı da tespit edildi. Kalaçi köyünde yaşayan köy sakinlerinin tahliye işlemlerine başlandı. Köyde yaşayan 223 aileden 68’ine barınacakları yer sağlandı ve tahliye edildiler.

SEKS BAĞIMLILIĞI NEDİR?

Madde bağımlılığı gibi seks bağımlılığı da var. Hangi kişilerde görülür? Etkenleri ve belirtileri neler? Çaresi var mı? Eroin veya kokain gibi vücuda zarar veren uyuşturucu bağımlılıklarını düşünürseniz seks bağımlılığını başka bir kenara koyabilirsiniz. Ancak seks bağımlılığı her yönden tam bir “bağımlılık” olarak kabul ediliyor. Diğer bağımlılıklar gibi seks bağımlılığında da kişiler büyük bir istek ve karşı koyulmaz bir arayış içinde bulunuyor. Bu nedenle zaman zaman hayatlarına zarar verebiliyorlar. Seks bağımlısıysanız doyum noktasına ulaşmak için çok sık cinsel ilişki ihtiyacınız olacaktır. Bitmek tükenmek bilmeyen istek, günlük yaşantınızı olumsuz yönde etkileyecektir.