Selfie çubukları piyasaya çıktıkları günden beri bir türlü kendini sevdirememişti. Şimdi ise bu aksesuar can aldı!

Güvenlik ve çevreye verdiği rahatsızlıktan ötürü, dünyanın dört bir yanında -özellikle turistik alanlarda- engel ve yasaklarla karşılaşan selfie çubuğu bu sefer can aldı!

Galler'in Brecon Beacons dağında hafta sonu gezisi için giden iki kişi, yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybetti. Telegraph'ın yaptığı habere göre, olayın gerçekleştiği parkın çeşitli yerlerine yıldırım düştü. Bu yıldırımlar sonucu iki kişi hayatını kaybederken, iki kişi de yaralandı. Yaralılardan birinin verdiği bilgilere göre, yıldırım düşen kişilerden biri demir bir çubuk taşıyordu; selfie çubuğu.


Özellikle şiddetli yağışın ve yıldırımın görüldüğü havalarda, elektrik ile alakalı çoğu şeyden uzak durmanız gerekmekte. Buna evlerimizde bulunan sabit telefonlar bile dahil. Ancak bu bilgi sanıyoruz selfie çubuğunu taşıyan kişinin aklına gelmemiş. Kurtarma ekipleri olay yerine geldiğinde, adamın üstünde yıldırımı çekebilecek kapasiteye sahip tek şey olarak demir selfie çubuğu bulunmuş.

İşin trajikomik kısmı ise, PizzaHut birkaç ay önce selfie çubuklarıyla alakalı bir reklamında, bu aksesuarın aslında ne kadar tehlikeli olduğunu anlatmaya çalışmış ve reklamında da selfie çubuğu yüzünden yıldırım düşen bir adamı göstermişti.

Selfie çubuğu gün geçtikçe çekilmez bir aksesuar haline geliyor. Zaten yasaklar da bunun en güzel göstergesi. Şimdi bir de bu tarz bir olayın yaşanması, ürünün kötü şöhretini daha da arttıracağa benziyor.