Avustralya'nın Melbourne kentini ikiye ayıran Yarra nehri üzerindeki asma köprünün korkuluklarında çelik tellere asılan "aşk kilitleri", köprü için tehlike oluşturduğu gerekçesi ile belediye tarafından sökülecek.

29435792.jpg

"Sevgi köprüsü" olarak da bilinen köprüden geçenler, yaklaşık üç yıldır dilek tutup köprünün korkuluklarındaki çelik tellere üzerinde çeşitli notlar bulunan asma kilitleri asıyor.
      
İlk kilidi kimin ne zaman ve ne maksatla astığı kesin olarak bilinmiyor ancak köprünün çelik tellerine asılan farklı ebatlardaki asma kilitlerin sayısı 20 bini geçince Melbourne Belediyesi dilek tutanları üzecek bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Robert Doyle, asma kilitlerin ağırlığı yüzünden köprüdeki sarkmanın önlenmesi için kilitlerin kesilerek kaldırılacağını bildirdi.

Ancak kesilecek kilitlerin nasıl değerlendirileceği konusunda henüz bir karara varamayan belediye, halka çağrıda bulundu ve kilitlerin değerlendirilmesi konusunda öneride bulunmalarını istedi.
      
Kilitlerin kesilmesi kararını üzüntü ile karşıladığını ifade eden Avustralyalılardan Megan Halden, duygularını anlatırken, "Kilitlerin kesilmesi bence çok üzücü. Çok kalp kırılacak" dedi.
      
Avustralyalıların dilek tutulup kilit astığı köprünün zamanla Paris'teki "sevgililer köprüsü" olarak da anılan, binlerce kilidin bulunduğu Pont de l'Archeveche'ye benzemesi bekleniyordu. Köprü korkuluklarındaki çelik tellere takılan kilitlerin belediye tarafından gelecek hafta temizlenmesi bekleniyor