Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) Başkanı Şeyh Salman bin İbrahim el-Halife'nin, 26 Şubat 2016'da gerçekleştirilecek FIFA başkanlığı seçiminde başkan adayı olduğu belirtildi.

Bahreyn resmi haber ajansı BNA, Bahreyn Kraliyet Ailesi'nin üyesi ve 2 Mayıs 2013'ten bu yana AFC başkanlığını yürüten Şeyh Salman bin İbrahim el-Halife'nin, başkan adaylığı için gereken 5 FIFA üyesi federasyonun desteğini aldığını bildirdi.

49 yaşındaki Şeyh Salman, UEFA Başkanı Michel Platini, Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, Trinidad ve Tobago Milli Futbol Takımı'nın eski kaptanlarından David Nakhid, Eski FIFA Genel Sekreter Yardımcısı Jerome Champagne ve Güney Afrikalı ünlü işadamı Tokyo Sexwale'den sonra FIFA başkanlığına adaylığını duyuran 6. isim oldu.

FIFA Etik Kurulu, olağanüstü kongrede başkanlık için yarışacağını duyuran Platini'nin yanı sıra FIFA Başkanı Sepp Blatter ve FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'ye 90 gün hak mahrumiyeti cezası vermişti. 6 yıl hak mahrumiyeti cezası alan Eski FIFA Başkan Yardımcısı Chung Mong-joon'un adaylığı ise düşmüştü. Platini, hakkında yürütülen FIFA soruşturmasından olumlu bir karar çıkması durumunda başkan adaylığını sürdürebilecek. Etik Kurulu, seçim öncesinde futboldan men cezası süresini dolduracak Platini'nin adaylığını tekrar gözden geçirme hakkını da kullanabilecek.