Afrika’nın doğusunda bir adalar ülkesi olan Seyşeller’de gelecek hafta yapılacak parlamento seçimlerini, sadece kadınlardan oluşan bir heyet izleyecek.

Afrika Birliği Komisyonu Başkanı NkosazanaDlamini Zuma, yaptığı yazılı açıklamada 8-10 Eylül'de yapılacak parlamento seçimlerini izlemek için ülkeye gönderilecek gözlemci heyetin kadınlardan oluştuğunu belirtti.

Heyetin şimdiye kadar Afrika Birliği tarafından görevlendirilen ilk kadın gözlemci heyeti olduğuna işaret edilen açıklamada, kararın 2016'nın Afrika Birliği'nde "Kadın Hakları Yılı" ilan edilmesi üzerine alındığı kaydedildi.

Afrika Akil Adamlar Bağımsız Denetleme Paneli'nin eski başkanı FatumaNdangiza’nın başkanlık edeceği gözlemci heyeti, 1-15 Eylül arasında görev yapacak.

Afrika Birliği ve İngiliz Milletler Topluluğu üyesi Seyşeller, 115 adadan oluşuyor ve sadece 455 kilometrekarelik yüzölçümüne sahip. Yaklaşık 90 bin kişinin yaşadığı Seyşeller, Afrika'nın en az nüfusa sahip ülkesi olarak tanınıyor.

Uzun yıllar boyunca Fransa ve İngiltere'nin sömürgesi olan ülke, 1976 yılında bağımsızlığı ilan etmişti.

Doğal güzellikleriyle bilinen Seyşeller'in gelirinin büyük bir kısmını turizmden sağlıyor. Türk Hava Yolları (THY) da ekim ayından itibaren haftada üç gün ülkeye doğrudan sefer başlatmaya hazırlandığını açıklamıştı.