Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, önümüzdeki hafta yapılacak 2017 Dünya Ekonomik Forumu Yıllık Toplantısına giderek, Çin'in Davos'a katılan ilk devlet başkanı olacak.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, Şi Cinping'in 15-18 Ocak'ta İsviçre'ye resmi ziyarette bulunacağını, 17 Ocak'ta Davos'un ev sahipliği yaptığı 2017 Dünya Ekonomik Forumu Yıllık Toplantısına katılacağını açıkladı.

Anti damping ve küreselleşme karşıtlığıyla mücadele, Çin ekonomisinde güven inşası gibi konuları gündemine alması beklenen Şi Cinping, Davos’a katılan en üst düzey Çinli lider olacak.

Çin Uluslararası Çağdaş İlişkiler Enstitüsünden Araştırmacı Çın Fıngying, resmi basına verdiği demeçte, dünya ekonomisinin ve küreselleşmenin artık kesişme noktasına geldiğini, Çinli liderin yapacağı ziyaretin gelişen Çin ekonomisinin yükümlülüklerini ve gücünü gösterme anlamı taşıdığını belirtti.

Çin Devlet Başkanı, İsviçre’de bulunduğu sırada Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Olimpiyat Komitesini de ziyaret edecek.

Dünya Ekonomik Zirvesine geçen yıl Çin Başbakanı Li Kıçiang ve Başkan Yardımcısı Li Yüençao katılmıştı.