Kuzeydeki Bağlan kentinin Merkezi Bağlan bölgesinde dünden beri Afgan güçleri ile Taliban arasında devam eden çatışmalarda, 21 militanın öldürüldüğü bildirildi.

Bağlan Vali Vekil Yardımcısı Kadem Niyaze, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu çatışmalarda, 23 militan ile iki polisin de yaralandığını söyledi.

Logar Emniyet Müdürü Hakim İshakzai de kentin Doşenbi bölgesinde, Afgan güçlerinin Taliban'ın sığındığı bir eve saldırmasının ardından çıkan çatışmada, 3 militan ile bir polisin öldüğünü, dört militan ve bir polisin de yaralandığını açıkladı.

Batıdaki Herat kentinde ise bu sabah onlarca Taliban militanın Şendend ilçesindeki polis kontrol noktalarına silahlı saldırı düzenlediği, çıkan çatışmalarda iki militanın öldüğü belirtildi.

Bu arada, Tahar kentinde Taliban tarafından polis aracına düzenlenen bombalı saldırıda kentin istihbarat Yardımcısı Norullah öldürüldü.

Tahar Valiliği Sözcüsü Sunet Timor, Norullah'ın uğradığı saldırıda ağır yaralandığını, daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı.