Macaristan'dan Avusturya'ya giriş yapan yüzlerce sığınmacı, kendilerini Viyana'ya götürecek otobüs ve tren seferlerinin iptal edilmesi üzerine yollara döküldü. Çocuk, kadın, yaşlı ve hasta demeden yola düşen sığınmacılar, kendi imkanlarıyla başkent Viyana'ya ulaşmaya çalışıyor.

Macaristan'dan geçtikten sonra Avusturya'nın Nickelsdorf kasabasında kurulan kamplara yerleştirilen sığınmacılar, burada iki gün bekletilince isyan etti. Almanya'ya ulaşmak isteyen sığınmacılar, kendilerini Viyana'ya götürmesi beklenen otobüslerin hareket etmemesi üzerine yollara düştü. Kendi imkanlarıyla yola çıkan sığınmacılar, Viyana'ya ulaşmak ve buradan da Almanya'ya geçmek istiyor.

İki gündür kampta tutulduklarını ve sabahtan akşama kadar otobüs sırası beklediklerini belirten sığınmacılar, yetkililerin vurdumduymazlıklarını sitem etti. Otobüslerin hareket etmemesi üzerine sığınmacılar, yağmur çamur demeden yollara düştü. Kampta kalan ve kalacak çadır bulamayan sığınmacılar ise geceyi dışarıda soğuk havada geçiriyor.

Sığınmacıların umut yolculuğu sürüyor

Sığınmacıların umut yolculuğu sürüyor

Sığınmacıların umut yolculuğu sürüyor