Savunma Bakanı Asif, Pakistan ve Hindistan sınırında bir haftadır devam eden çatışmaya ilişkin açıklamasında, Hindistan'ı ihtiyatlı ve sorumlu davranmaya çağırdı.

Pakistan'ın Hindistan'ın saldırılarına karşılık vermek için tüm potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Asif, sınır gerginliğinin, nükleer silaha sahip iki ülke arasında savaşa neden olmasını istemediklerini ifade etti.

Hindistan Savunma Bakanı Arun Jaitley ise sınır ihlallerinden Pakistan'ı sorumlu tuttu. Basın açıklamasında durumu değerlendiren Jaitley, Pakistan'ın sınır ihlaline devam etmesi halinde ağır bedel ödemek zorunda kalacağı uyarısında bulundu.

İki ülke arasındaki barış görüşmelerinin iptal edildiğini anımsatan Jaitley, sınır gerginliği devam ettiği sürece müzakere masasına oturmanın mümkün olmadığını söyledi.

Pakistan ve Hindistan arasındaki gerilim, geçen ağustos ayında İslamabad'da yapılması planlanan görüşmelerin Hindistan tarafından iptal edilmesiyle başlamıştı.

Pakistanlı yetkililer, bölgede kalıcı istikrar ve huzur için Keşmir meselesinin halledilmesi gerektiğini sıklıkla dile getiriyor.

Öte yandan, son bir haftadır Pencap eyaletinin Sialkot şehrine bağlı sınır bölgelerine, Hint askerlerinin ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 13 sivilin öldüğü, 54 kişinin yaralandığı ve çok sayıda evin tahrip olduğu ifade edildi.

Sialkot şehrine bağlı 17 köyün çatışmalar nedeniyle tahliye edildi açıklandı.