Hırvatistan'ın Sırbistan sınırını kapatmasını açıklamasının ardından Hırvatistan-Sırbistan sınırında bekleyen sığınmacılar, trenlerle ülkenin başkenti Zagreb'e gönderilmeye başlandı.

Günlerdir Hırvatistan-Sırbistan sınırında bulunan Tovarnik istasyonunda bekleyen sığınmacılardan bir grub bölgedeki yerleşim alanının eksikliği nedeniyle Zagreb'e gönderilmeye başlandı. Sığınmacıların, trenlerle Zagreb'e gönderileceğinin açıklanmasının ardından yüzlerce sığınmacı trenlere akın etti. Hırvat yetkililerin yiyecek ve içecek yardımında bulunduğu sığınmacılar, birbirlerini ezerek trene camdan binmeye çalıştı. Çok sayıda polisin de geldiği tren istasyonunda trenlere binmeyi başaran sığınmacılar Zagreb'e doğru yola çıktı. Yaklaşık 5 bin sığınmacının Zagreb'de bulunan sığınma merkezlerine yerleştirilmesi bekleniyor.

Tren istasyonunda bekletilen sığınmacılar ise, bu durumu "Hapishanede Miyiz?", " "Gitmemize İzin Verin" ve " Bir Başka Macaristan İstemiyoruz" yazılı kağıtlar taşıyarak sloganlarla protesto etti.