Hırvatistan'ın, Sırbistan'ın çağrısına yanıt vermeyerek sınırlarını kapalı tutmaya devam etmesinin ardından, Sırbistan hükümeti de karşı önlemler aldı.

Sırbistan İçişleri Bakanı Neboyşa Stefanoviç, yaptığı açıklamada "Bu saatten itibaren, Sırbistan polisi tüm sınır kapılarında Hırvatistan mallarının ülkeye girişine izin vermeyecek. Karar uygulanmaya konuldu" ifadesini kullandı.

İki ülke yetkililerinin sorunun çözümü konusunda uzlaşmaları gerektiğini söyleyen Stefanoviç, uzlaşma sağlanması durumunda söz konusu uygulamaların beş dakika içinde kaldırılacağını kaydetti.

Stefanoviç, "Krizi çözmeyi denedik ancak Hırvatistan hükümeti bu davranışın hem ülke ekonomilerine hem de ilişkilere zarar verdiğinin farkında değil" şeklinde konuştu.

Söz konusu yasağın ardından, Hırvatistan da yeni uygulamaları yürürlüğe sokarak iki ülke arasında Bayakovo Sınır Kapısı'ndan Sırbistan plakalı araçların ve Sırbistan pasaportlu vatandaşların girişini yasakladı.

Hırvatistan İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bayakovo Sınır Kapısı'nda "bilgi sistemindeki sıkıntılar nedeniyle" Sırbistan plakalı araçların ve Sırbistan pasaportlu kişilerin ülkeye girişine izin verilmediği kaydedildi.

Sırbistan medyası, İçişleri Bakanlığının bu yeni uygulamasını, "Sırbistan'ın hamlesine cevap" olarak değerlendirdi.

Hırvatistan Başbakanı Zoran Milanoviç, yaptığı açıklamada, Sırbistan'da tek taleplerinin sığınmacıların bir kısmını Macaristan sınırına yönlendirmeleri olduğunu belirterek, bu şekilde Hırvatistan-Sırbistan sınırının rahatlatılacağını kaydetti.