Sırbistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ülkenin orta kısmındaki Raşka şehrinden Belgrad'a giderken düşen helikopterin hasta bir bebeği taşıdığı bildirildi.

Açıklamada, "Arama ve kurtarma çalışmaları kapsamında, hayati tehlikesi bulunan bir bebeği Raşka'dan Belgrad'a taşıyan Mİ-17 tipi askeri helikopter, Surçin Havalimanı yakınlarında düştü. Kontrol kulesi ile helikopterin bağlantısı 22.31'de kesildi" ifadelerine yer verildi. Bakanlık açıklamasında, kazayla ilgili detaylı bilgilerin gün içerisinde verileceği kaydedildi.

Düşen helikopterde kaç kişi olduğu belirtilmedi. Mİ-17 tipi askeri nakliye helikopterinin hasta bebek, mürettebat ve sağlık görevlileri dahil yedi kişi taşıdığı tahmin ediliyor. Bölgeden gelen ilk bilgilere göre, kazadan sağ kurtulan bulunmuyor.

Sırbistan'ın Novi Pazar kentinde solunum sorunları yaşayan beş günlük bir bebeği taşıyan araç dün akşam saatlerinde Kraguyevats şehrindeki hastaneye giderken Raşka-Kralyevo karayolundaki toprak kaymasından dolayı yolda mahsur kalmıştı. Bunun üzerine hasta bebeğin Sırbistan ordusuna ait helikopterle başkent Belgrad'daki "Ana Çocuk Enstitüsü'ne" gönderilmesine karar verilmişti.

Belgrad'dan yola çıkarak hasta bebeği ve sağlık personelini alan helikopterin dönüş sırasında uygun iniş alanı bulmak için havaalanı etrafında tur atarken yakıtının bittiği ve bu yüzden düştüğü ihtimali üzerinde duruluyor.