Meksika Trujillo'da meydana gelen banka soygunu herkesi hayretler içerisinde bıraktı. Üç kişi elini kolunu sallaya sallaya bankaya girdi.

Güvenlik kamerasının kaydettiği görüntülerde bir işadamı korumasıyla bankaya girdikten hemen sonra üç soyguncu bankaya giriyor. Gürüntülerde işadamı paraları kaldırımın üzerine fırlatıyor. Hırsızların kaldırımdaki paraları almak için eğilmeleri üzerine işadamı ve koruması silahlarını çekip soygunculara yöneltiyor. Bir anda neye uğradıklarını şaşıran soyguncular kaçmaya başlıyor. Soygunculara açılan ateş sonucunda bir soyguncu yaralandı. Göğsünden yaralanan soyguncunun hastaneye gitmesi üzerine tutuklandığı bildirildi. Soygunu gerçekleştirenlerin 'El Porvenir de Los Sanguinarios' adında bir çetenin elemanları oldukları tespit edildi.

Kaçmayı başaran diğer zanlılar ise polisler tarafından aranıyor.

Polisin yaptığı açıklamaya göre Trujillo'da bu yılın Ocak-Mart ayları arasında 72 cinayet işlendi. Cinayetlerin yüzde doksanı rakip çeteler arasındaki intikam nedeniyle işlendi. El Porvenir çetesi Trujillo'da bu yılın ilk beş ayında 25 kişiyi öldüren en tehlikeli çetedir.

Nüfusu 200 olan kasabadaki sakinler daha fazla polis devriyesi için çağrıda bulundu. Kasabada 2.217 kişiye bir polis düşüyor.