Avustralya Hayvanat Bahçesi, 9 hafta önce dünyaya gelen Sumatra kaplanı yavrularının ziyaret edilmesine bugünden itibaren izin verdi.

Queensland eyaletindeki hayvanat bahçesi, şubat ayında doğan biri erkek, diğeri dişi kaplan yavrularının resim ve videolarını medyayla paylaştı.

"Scout" ve "Delilah" adı verilen 2 aylık kaplan yavrularından elde edilecek gelir, kaplan neslinin korunması için kullanılacak.

Hayvanat bahçesinin kaplanlardan sorumlu yetkilisi GeoffNeubecker, yavru kaplanların şimdiden dokuzar kiloya ulaştığını söyledi.

Scout ve Delilah'nın nesilleri tükenme tehlikesi altındaki Sumatra kaplanları için çok önemli olduğuna işaret eden Neubecker, "Ziyaretçilerin, yavruları görmesine bugünden itibaren izin verdik. İnsanlar gelip kaplanlarımızla tanışıyor ve resim çekiyor. Elde ettiğimiz geliri, kaplan koruma programlarına aktaracağız"’ dedi.

Sumatra kaplanları, Endonezya’nın Sumatra Adası’nda özellikle Açe ve Riau bölgesinde yaşıyor. Sumatra kaplanlarına, Malay Adası'nda da rastlanıyor.