Suriye'nin güneyindeki Dera'nın batı kırsalındaki çatışmalar nedeniyle yüzlerce aile yerinden oldu.

Bölgedeki muhalif gruplar ile terör örgütü DAEŞ arasındaki çatışmalarda, binlerce kişi yaşadıkları bölgeleri terk etmek zorunda kaldı.

DAEŞ kuşatması altındaki Tsil ve Heyt beldeleri sakinleri, Vadi Zeytun adlı 5 kilometrelik engebeli yolu kullanarak yaya veya eşek sırtında daha güvenli bölgelere ulaşmaya çalışıyor.

Bölgedeki Sivil Savunma Arama Kurtarma Ekibi Başkanı İzzet el-Bukayrat AA'ya yaptığı açıklamada, en az 2 bin ailenin Heyt ve Tsil beldelerinden göç ettiğini, halen çok sayıda ailenin kuşatma hattında mahsur kaldığını belirtti.

"Bu zorlu yolda 5 kilometre yürüyerek, daha güvenli bölgelere sığınıyorlar. Sığınmacıları, Zeyzun, Tel Şihab'daki okullara ve kamplara yerleştiriyoruz." diyen Bukayrat yerlerinden olan bu kişilerin evlerinden çıkarken yanlarına sadece yaya olarak taşıyabilecekleri eşyaları aldığını söyledi.

"Evlerinden olan bu ailelerin acil ihtiyaçlarını sağlamaya çalışıyoruz." ifadesini kullanan Bukayrat, bölgedeki kamplarda daha önce de yerlerinden olmuş aileler bulunduğunu ifade etti.

Ülkenin güneyindeki Dera'nın batısında bulunan Tsil beldesi iki hafta önce terör örgütü tarafından ele geçirilmişti, aynı bölgedeki Heyt beldesi ise DAEŞ kuşatması altında bulunuyor. DAEŞ, muhaliflerin takviye yolu olan, Dera merkezi ile batı kırsalını birbirine bağlayan ve Ürdün'e kadar giden yolu kesmek istiyor.