İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, temaslarda bulunduğu Moskova'da, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Suriye halkı, kaderleri ve gelecekleri konusunda kendileri karar vermeliler. Yabancı devletler de bunu daha kolay bir hale getirmeli" dedi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, temaslarda bulunmak üzere geldiği Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi. Zarif ve Lavrov, Suriye'deki krizin ele alındığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov basın toplantısında yaptığı açıklamasında, Suriye liderinin meşrulaştırıldığını belirterek, tutumlarının değişmediğini bildirdi. Suriye'nin geleceğine halkın kendisinin karar vermesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Rus Bakan, " Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki durumla ilgili görüş alışverişi yaptık. Suriye'deki anlaşmazlığın, yalnızca barışçıl olabilecek ve dış müdahale olmadan Suriyeli taraflar arasındaki müzakereler aracılığıyla ulaşılabilecek çözümüne yönelik çabaya özel bir özen gösterildi" dedi.

İran Dışişleri Bakanı Zarif ise, "Ülkelerimiz, Suriye'deki krizin düzenlenmesi konusunda ortak bir yargıya vardı. Suriye halkı, kaderleri ve gelecekleri konusunda kendileri karar vermeliler. Yabancı devletler de bunu daha kolay bir hale getirmeli" dedi.