Duma'daki hastane kaynaklarından alınan bilgeye göre, savaş uçağı, Duma'daki yerleşim birimine vakum bombası attı. Saldırıda çocukların da aralarında bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

İlçedeki yerel aktivistlerden Yusuf el- Bustani de savaş uçağının, öğle saatlerinde halkın yoğun olduğu bölgeye iki varil bombasıyla saldırdığını aktararak, "Rejimin hava saldırısında çok sayıda ev yerle bir oldu. Halk, iş makinelerinin yardımıyla enkazlarda ölü ve yaralılarını arıyor" dedi.

Rejimin gün boyunca bölgedeki ilçe ve beldeleri bombaladığını söyleyen Bustani, Esed güçlerinin gündüz bölgeye savaş uçaklarıyla, geceleri de karadan karaya atılan füze ve roketlerle saldırdığını ifade etti.

AFGANİSTAN'DA VOLEYBOL SAHASINA ROKET SALDIRISI

Öte yandan Afganistan'ın Vardak kentinde voleybol sahasına düzenlenen roket saldırısında 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Vardak Valiliği Sözcüsü Ataullah Hogyanay yaptığı yazılı açıklamada, kentin Nerh ilçesindeki voleybol sahasına düzenlenen roket saldırısında, 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Saldırının dün geç saatlerde gerçekleştiğini aktaran sözcü, yaralananlardan birinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

IRAK'TA BOMBALI SALDIRILAR

Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen bombalı saldırılarda da 4 kişinin öldüğü, 20 kişinin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkentin güneyindeki Ez-Zaferaniyye bölgesinde petrol yüklü tankere yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 2 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

Bağdat'ın Et-Tarimiyye kazasının El-Mişahede nahiyesinde da yol kenarına döşenen bomba, askeri aracın geçişi sırasında infilak etti. Patlamada bir üsteğmen hayatını kaybederken, 3 asker yaralandı.

Başkentin güneyindeki El-Mahmudiyye kazasında ise pazar yeri yakınına bırakılan bombanın patlaması sonucu bir kişi öldü, 7 kişi yaralandı.