Suriye ordusuna ait bir helikopterin Halep'te muhaliflerin denetimindeki semte varil bombasıyla düzenlediği saldırı sonucu aynı aileden 15 kişinin öldüğü, 18 kişinin yaralandığı bildirildi.

Halep'teki sivil savunma yetkililerinden Necib Ensari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orduya ait askeri helikopterin Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Bab Neyrab semtine varil bombasıyla saldırdığını söyledi.

Ensari, yerleşim alanlarını hedef alan saldırıda aynı aileden 9'u çocuk, 15 kişinin hayatını kaybettiğini, 18 kişinin yaralandığını aktardı.

"REJİM GÜÇLERİ HER GÜN ÇOCUKLARIMIZI ÖLDÜRÜYOR"

Saldırıda ölenler arasında bir günlük bebeğin de olduğunu belirten Ensari, "Esed her gün farklı kentlerde sivilleri öldürüyor, uluslararası kamuoyu da onu izliyor. Halep, rejim güçlerinin kara ve hava saldırıları nedeniyle harabeye dönmüş durumda. Şam yönetimine bağlı güçler her gün çocuklarımızı öldürüyor.'' diye konuştu.

Rejim güçlerinin hedef aldığı sokaktaki dört evin tamamının yıkıldığını dile getiren sivil savunma yetkilisi, ağır iş makineleri yardımıyla ölü ve yaralıları enkaz altından çıkartıklarını kaydetti.