Suriye rejimine bağlı askerler ve Hizbullah milislerinin Suriye'de bu gece uygulanması beklenen ateşkesten önce Ürdün sınırını ele geçirmek amacıyla Dera kentinin batısına saldırmaya devam ettiği bildirildi.

Muhaliflerin ortaklaşa düzenlediği El-Bunyanu'l Mersus Operasyon Birimi Sözcüsü Huzeyfe eş-Şami, Ürdün sınırını ele geçirmek isteyen rejim birliklerinin, Rusya'nın hava desteği ve Hizbullah milisleriyle Dera kentinin batısında Menşiyye mahallesini de kapsayan bölgeye saldırılarını artırdığını belirtti.

Rejimin ana hedefinin, "Eski Dera Kapısı başta olmak üzere Ürdün sınırındaki bölgeleri tamamen ele geçirmek" olduğunu aktaran Şami, "Rejim ve Hizbullah milisleriyle iki haftadan bu yana şiddetli çatışmalara giriyoruz. Rusların havadan destek verdiği tüm saldırıları geri püskürttük" dedi.

Şami, Hizbullah milisleri ve rejim askerlerinin sınırı alması durumunda Suriyeli sığınmacıların geçişinin duracağına ve yaralıların Ürdün'e taşınmasının engelleneceğine dikkati çekti.

Muhalifler, Ürdün sınırındaki Nasib Sınır Kapısı ve Eski Dera Kapısı'nın kontrolünü ellerinde bulunduruyor.

ABD'li ve Rus yetkililer, pazartesi günü yaptıkları ortak açıklamada, "Çatışmaların durdurulmasının 27 Şubat 2016 tarihinde 00.00'dan itibaren başlaması" konusunda anlaştıklarını duyurmuştu. Uluslararası toplum ise ateşkes sağlanmasının Rusya'nın hava saldırılarını durdurmasına bağlı olduğunu belirtiyor.