ABD yönetimi, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının yürürlüğe girmesinin ardından ülkenin kuzeyinde terör örgütü DAEŞ hedeflerine hava saldırıları düzenlendiğini bildirdi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın DAEŞ ile mücadele için kurulan uluslararası koalisyon özel temsilcisi olan Brett McGurk, Tel Abyad yakınlarında DAEŞ hedeflerinin vurulduğunu kaydetti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan McGurk, "Koalisyon hava kuvvetleri Tel Abyad yakınında DAEŞ saldırılarına ilişkin haberler üzerine hızlıca ve yıkıcı şekilde yanıt verdi" ifadesini kullandı.

Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü de ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Irak ve Suriye'de DAEŞ'e yönelik saldırılarının devam ettiğini duyurdu.

Görev gücünden yapılan açıklamada, koalisyona ait savaş uçaklarının Suriye'de 8 saldırı düzenlediği, saldırılarda Tel Abyad, El Havl, Rakka ve Haseke civarındaki hedeflerin vurulduğunu bildirildi.

Suriye'de dün gece yürürlüğe giren çatışmaların sonlandırılması anlaşması DAEŞ, Nusra Cephesi ve BM tarafından terör örgütü olarak kabul edilen grupları kapsamıyor.