Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke ilinde, Beşşar Esed rejimi ile terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD, bir haftadır devam eden çatışmaları durdurduklarını duyurdu.

Suriye rejiminin haber ajansı SANA ve devlet televizyonu, Haseke'de ordu güçleriyle örgüt arasındaki çatışmaların 14.00'te durdurulduğu haberine yer verdi.

AA'ya bilgi veren yerel kaynaklar, rejimle örgüt arasındaki çatışmaların 14.00 sularında durduğunu doğruladı.

Rejim medyasının haberinde, "PYD" yerine "PKK" ifadesini kullanması ve uzlaşmaya ilişkin ayrıntı vermemesi dikkati çekti.

PYD'nin sosyal medya hesaplarında ise rejimle sağlanan "ateşkes"e göre, Haseke'de ele geçirdiği yerlerin PYD'nin kontrolünde kalacağı, rejimin tüm askerlerini şehrin dışına taşıyacağı, kent merkezindeki güvenli bölgede yalnızca sivil polis gücü kalacağı iddia edildi.

Terör örgütü PYD'ye bağlı güçler gün içinde Haseke kent merkezinin güneyindeki Guveyran, batısındaki Nişva ve Zuhur mahallelerinde kontrolü sağlamış, rejime ait postane, cezaevi ve göç idaresi merkez binası gibi kurumların denetimini ele geçirmişti.

PYD, rejim güçlerini kent merkezindeki güvenli bölgede kıstırmıştı.

Rejim ordusu, geçen hafta başlayan çatışmalarda Haseke'de PYD'nin kontrolündeki mahalleleri savaş uçakları ve toplarla hedef almıştı. PYD güçleri saldırıya Haseke merkezindeki rejim karargahlarını havan toplarıyla vurarak karşılık vermişti.