Suriye'de görev yapan Rus orduları kumandanı Kıdemli Orgeneral Aleksandr Dvornikov, Suriye'de Rus Özel Kuvvetleri "Spetsnaz"ın bulunduğunu bildirdi.

"Rossiyskaya Gazeta"ya açıklamada bulunan Dvornikov, "Suriye'de Rus Özel Kuvvetlerine bağlı birliklerin faaliyet gösterdiğini gizlemeyeceğim. Bu birlikler Rus uçaklarının hedeflerinin tespiti, uçakların uzak bölgelerdeki hedeflere yönlendirilmesi ve diğer özel operasyonları yürütmektedir." dedi.

Rus Özel Kuvvetlerin, emir verildikten sonra kısa bir süre içerisinde Suriye'de konuşlandırıldığını vurgulayan Dvornikov, aynı zamanda, Suriye'deki ordunun Rusya topraklarından gerekli desteğinin de hızlıca sağlandığını dile getirdi.

Dvornikov, Rus askeri uzmanların Suriyeli meslektaşlarına bütün düzeylerde taktik, teknik ve savaş faaliyetlerinin planlamasında destek verdiğini kaydetti.

Suriye'de kalan asker ve askeri araç sayısı konusunda bilgi vermekten kaçınan Dvornikov, bu sayının, Suriye'de durumu kontrol altında tutmak için yeterli olduğunu belirtti.