Sivil toplum kuruluş (STK) temsilcileri ve medya mensuplarından oluşan bir heyet başkent Tunus'ta Suriye'ye yaptıkları ziyarete ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Heyet Başkanı gazeteci Ziyad el-Hani, "Özel kaynaklarımız aracılığıyla 2014 yılında 4 bin 200 Tunuslunun Suriye'de savaştığını ve bunlardan yarısının öldüğünü, 2015 yılında ise bu sayının 8 bine yaklaştığı bilgisini edindik" dedi.

Tunusluların Suriye'deki "en sert" savaşçılar olduğunu ifade eden Hani, "Tunusluların çoğu Suriye'de normal savaşçı değil lider pozisyonunda savaşıyor" diye konuştu.

Hani, Tunus'un Çeçenistan, Suudi Arabistan ve Lübnan'ın ardından Suriye'de savaşan vatandaşları bulunan ülkeler arasında 4'üncü sırada yer aldığını belirterek şunları kaydetti:

"Duma'da 20 aile kayıp ve kendilerinden haber alınamıyor. Yermuk Mülteci Kampı'ndan çıkamayan aileler de var. Ayrıca, Suriye hapishanelerinde de tekfirci örgütlere üye olmak ve sınırdan illegal yollarla geçmekle suçlanan fazla sayıda Tunuslu bulunuyor."

Aralarında sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazetecilerin de bulunduğu 11 kişilik Tunus heyeti,  28 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Suriye'yi ziyaret etmişti.