Millman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6,3 milyon Suriyelinin yerinden edildiğini ve 4 milyondan fazla kişinin komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldığını hatırlatarak Suriye'de devam eden çatışmaların ve şiddetin kısa sürede son bulacak gibi görünmediğini ifade etti.

Millman, "Siyasi çözümün yakın olduğunu düşünmüyoruz. Özellikle de kışın yaklaşmasıyla en kötü senaryoya hazırlıklı olmalıyız. En az bir milyon Suriyeli daha ülkeyi terk edebilir" dedi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Adrian Edwards ise "Ülke içinde yerinden edilmelerin devam ettiğini görüyoruz. Birçok insan yardıma ihtiyaç duyuyor. Bu insanlara yardım edilemezse, sürekli yer değiştirmek zorunda kalan Suriyeliler eninde sonunda ülkelerini terk etmek zorunda kalır" dedi.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'ne göre Suriye'de insani yardıma muhtaç kişilerin sayısı 13,5 milyona ulaştı.

Öte yandan çoğunluğu Suriyeliler olmak üzere bu yıl Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya ulaşan sığınmacıların sayısı 760 bini geçti.

Suriye'de 2011 yılında Esed rejiminin halka şiddet politikası nedeniyle başlayan çatışmalarda en az 250 bin kişi hayatını kaybederken, nüfusun yarısı evlerini terk etmek zorunda kaldı.